Isključivo izdajanje

12 Jan: Hranjenje na bočicu i ljubav

Prvo dijete nisam dojila nego sam ga hranila svojim izdojenim mlijekom na bočicu. Dio obroka je bio i adaptirano mlijeko. Ne znam što je konkretno u bočici na slici, moje mlijeko ili ad.

11 Jan: Smije li beba na bočici spavati s roditeljima u krevetu?

Bebe hranjene adaptiranim mlijekom imaju dublji san i time su, nažalost, pod većim rizikom od SIDS-a. Za njih nije preporučjiv bedsharing, ali jest co-sleeping.

09 Nov: Nemoralan marketing bočica i neki savjeti kako dijete hraniti na bočicu

Ako trebate trajno nadohranjivati dijete, bolje opcije su SNS i lactation aid. Ako hranite na bočicu, privremeno ili trajno, koristite paced bottle feeding.

09 Nov: Izdajanje na putovanju

Imam iskustvo izdajanja na putu kao mama koja se isključivo izdaja (2016. godine) i kao mama koji doji i putuje bez djeteta.

05 Apr: Za mame koje kombiniraju dojenje i bočicu

Velika većina mama koje kombiniraju, a koje sam ja susrela, na kombiniranje je pristala kao na kompromis NAKON DUGE I TEŠKE BORBE ZA DOJENJE.

12 Sep: Hranjenje na bočicu – paced bottle feeding

Ovo je tekst o hranjenju na bočicu bilo majčinim bilo adaptiranim mlijekom. Dakle, fokus je baš na boci, a ne onom što ide unutra.

06 Mar: Kako smanjiti broj dnevnih izdajanja

Kako preći sa 6 na 5 pa na 4 i na kraju na 3 dnevna izdajanja? Čitajte o mom iskustvu, pogledajte moj raspored u 24 sata.

06 Mar: Kako se prestati izdajati

Duze nisam nista objavljivala, ostala sam duzna tekst o tome kako se prestati izdajati. Sada mi dijete ima vec 13 mjeseci.

08 Sep: Bacanje izdojenog majčinog mlijeka

Ne znam da li druge mame izdajalice imaju ovaj problem, ali ja sam bacila jako puno mlijeka tokom svoje izdajalacke karijere.

07 Sep: Kako povećati količinu mlijeka: Za mame izdajalice

Tekst za mame izdajalice o tome kako povećati količinu izdojenog mlijeka. Ukratko – izdajanjem, izdajanjem i još malo izdajanjem.

07 Sep: Zašto isključivo izdajanje ne treba biti prvi izbor već samo alternativa dojenju

Na ovaj tekst me potaknulo to sto sam vidjela na stranim forumima da dosta mama bira iskljucivo izdajanje umjesto dojenja.

04 Sep: Odmrznuto izdojeno majčino mlijeko

Jedan od razloga zasto nisam bila opterecena pumpanjem velikih kolicina mlijeka i stvaranjem zaliha mlijeka je taj da ne cijenim previse odmrznuto mlijeko.

04 Sep: Kako izvući maksimum iz ručne izdajalice

Na pocetku sam bila neiskusna i cijelo vrijeme stiskala i pustala rucnu izdajalicu. To je rezultiralo blagom iritacijom bradavica, bolnim sakama…

04 Sep: Koju izdajalicu izabrati?

Sto se tice izbora izdajalice, evo prvo malo sto znanost kaze. Veliki Cohrane review iz 2015* zakljucuje da nema velike razlike…

04 Sep: Trebam li sterilizirati izdajalicu svaki dan?

NAPOMENA: ovo se odnosi na zdravu, terminsku, neimunokompromitiranu djecu. Ukoliko je dijete imunokompromitirano, nedonosce i sl…

04 Sep: Česte predrasude o isključivom izdajanju

Isključivo izdajanje obojano je mnogim predrasudama. One prvenstveno dolaze iz neznanja i nepoznavanja ove teme. I ako ste mama izdajalica, možete putovati

04 Sep: Koliko dugo traje pojedino izdajanje?

U vise manje svim tekstovima o izdajanju stoji da bi pojedino izdajanje bi trebalo trajati 15 do 20 min. Mozda…

02 Sep: Podgrijavanje i ponovno korištenje izdojenog majčinog mlijeka

Tekst je izvorno pisan u rujnu 2016., revidiran je u travnju 2019. Mora li mlijeko koje se daje djetetu biti…

02 Sep: Koliko dugo izdojeno majčino mlijeko smije stajati na sobnoj temperaturi?

Protokol Akademije medicine dojenja kaže da izdojeno majčino mlijeko smije stajati 6 do 8 sati na sobnoj temperaturi (16 do 29 stupnjeva).

02 Sep: U čemu i kako pohraniti izdojeno majčino mlijeko

U čemu pohranjivati izdojeno majčino mlijeko. Nemojte ga pohranjivati u bočicama za skupljanje urina. Koristite specijalizirane bočice bez BPA.

30 Aug: Zasto toliko inzistiram na majčinom mlijeku

Dakle, situacija je trenutno ovakva. Izdajam se 3 puta dnevno. Proizvedem od 500 do 600 ml mlijeka dnevno. To nije…

30 Aug: Koliko se često trebam izdajati?

Da bismo navukle potrebnu količinu mlijeka, potrebno je izdajati se nekih 8 puta dnevno ili svaka 3 sata, čak i noću. No, ja sam uspjela…

30 Aug: Usporedba ručne i dvostruke električne izdajalice

U ovom tekstu usporedjujem kruske i jabuke, ali lakse mi je pisati o oba proizvoda istovremeno. Mislim da ima korisnih informacija o oba proizvoda.

02 Jun: Isključivo izdajanje – moja priča

Da mi je netko prije 5 mjeseci rekao da ću se izdajati i tako hraniti dijete, nasmijala bih se i rekla da je lud!