Spavanje beba i djece

06 Nov: Djeca koja spavaju s roditeljima u krevetu će postati razmažena i ovisna ili je baš suprotno?

U našim krajevima, djeca koja spavaju s roditeljima u krevetu nerijetko bivaju proglašena razmaženima, ovisnima o mami, slabićima i sl….

12 Jan: Spavanje-nespavanje i naše odvikavanje od noćnog dojenja

Post u kojem pišem o svojim iskustvima odvikavanja od noćnog dojenja koja i nisu tako uspješna. Naposlijetku, sisavac se jest odvikao, ali…

11 Jan: Smije li beba na bočici spavati s roditeljima u krevetu?

Bebe hranjene adaptiranim mlijekom imaju dublji san i time su, nažalost, pod većim rizikom od SIDS-a. Za njih nije preporučjiv bedsharing, ali jest co-sleeping.

09 Jan: Utjecaj zajedničkog spavanja na ponašanje djeteta

U našim krajevima, roditelji često zaziru od zajedničkog spavanja s bebom/djetetom. Dijelom je uzrok tome briga za sigurnost bebe (strah od SIDS-a ili gušenja), a dijelom vjerovanje da je utjecaj zajedničkog spavanja na

02 Jan: Odvikavanje od noćnog dojenja: Kako smo krenuli

Kako odviknuti dijete od noćnog dojenja?

04 Sep: Spavanje bebe na trbuhu i SIDS

SIDS (sindrom iznenadne smrti djeteta), zvan još i smrt djeteta u kolijevci, je smrt djeteta u snu, djeteta koje je potpuno zdravo…

20 Feb: Spavanje beba: Moja iskustva

Napisala sam par tekstova o spavanju beba, a bez da sam i u jednom članku opisala svoje iskustvo. To je neobično za mene jer obično…

07 Feb: Bedsharing: Smije li dijete spavati s roditeljima u krevetu

U našoj kulturi je norma da beba spava u vlastitom krevetiću, po mogućnosti u odvojenoj sobi od roditelja. Uređenju krevetića se pridaje velika pažnja.

31 Jan: Spavanje beba: Zašto se bebe bude noću i zašto je to dobro

Bebe su jednako zahtjevne i danju i noću. Ne postaju manje zahtjevne noću jer nama tako paše. Nekoliko je razloga zašto je noćno buđenje dobro.

30 Jan: Spavanje beba: Očekivanja vs. stvarnost

Spavanje u istom krevetu s dojenčetom, noćno dojenje i učestala buđenja (u odnosu na dubok san) bili i još uvijek jesu norma tokom naše evolucije. I dalje su norma za većinu tradicionalnih društava.

16 Aug: Zašto beba plače kad nije na rukama?

Ovaj tekst pišem jer sam primjetila da mnoga dojenja “padaju” zbog toga što roditelji imaju kriva očekivanja od beba, normalno ponašanje krivo tumače.