O meni

JELENA DIMNJAKOVIĆ, dr.med., IBCLC

Ja sam Jelena, liječnica s posebnim interesom za područje laktacijske medicine (medicine dojenja).

Majka sam dvoje djece od kojih starije nisam dojila nego sam ga hranila mojim izdojenim i adaptiranim mlijekom. Nakon iskustva hranjenja na bočicu, čvrsto sam odlučila drugo dijete dojiti. Odlučila sam i pomagati drugim mamama u ostvarivanju njihovih ciljeva vezanih za dojenje.

Zato sam osnovala Lactonline, edukativnu stranicu za potporu mamama, tatama i zdravstvenim djelatnicima koji žele znati više o dojenju.

Profesionalno

2009. diplomirala sam na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, od 2010. imam licencu za samostalan rad. Imam iskustvo rada u bolnici, ordinaciji obiteljske medicine te farmaceutske industrije (područje sigurnosti lijekova). Od 2016. se bavim temom dojenja i laktacijske medicine. 2021. godine sam stekla titulu međunarodno certificirane savjetnice za dojenje (engl. International Board Certified Lactation Consultant, IBCLC) (credential number L-303317, vrijedi do kraja 2026. godine).

Osim raznih webinara, simpozija, čitanja knjiga i znanstvenih radova, o dojenju sam se educirala i na tečaju „Modern approach to lactation and breastfeeding“ u trajanju od 90 sati, na Medicinskom fakultetu u Splitu te na online tečaju „Lactation Consultant Core Training Phase I“ američke ustanove Lactation Education Resources, u trajanju od 45 sati.

Osobno

Rođena u Zagrebu 1984., jarac po horoskopu. Odrasla u Karlovcu gdje sam završila osnovnu i srednju. Medicinu sam studirala u Zagrebu.

Živim u Zagrebu, sa mužem i 2 sina. Volim sve što vole mladi. U slobodno vrijeme se ponekad bavim jogom. Omiljene aktivnosti su mi trčanje i teretana. Hahah, zezam se. Omiljena aktivnost mi je izležavanje na kauču i gledanje TV-a. Najdraže serije su mi Big Bang Theory, Seks i grad, Modern family i Star trek.

Najdraži film mi je Seks i grad 1, odgledala sam ga tisuću puta (bar sam iskrena). Dvojku ne mogu smisliti. Nadam se da trojke neće biti. Drugi najdraži film koji sam gledala 500 puta mi je Ponoć u Parizu. Osim gledanja TV-a, volim i ispijati kave sa mužem i/ili frendicama. Nemam previše vremena za to pa čekam neka bolja vremena. Glazba mi trenutno nije među bitnijim stvarima u životu, ali svakodnevno uživam u ostvarenjima kao što su Ja sam mali paradajz, Nije lako bubamarcu i Medo brundo. Tko ima djecu, znat će, a tko još nema, saznat će.

Želim naglasiti da ne diskriminiram roditelje prema načinu hranjenja djeteta. Od mene pomoć može tražiti i dobiti svatko, bilo da doji, hrani dijete adaptiranim mlijekom, izdaja se ili kombinira nešto od toga ili sve. S prvim djetetom nisam uspjela s dojenjem tako da imam razumijevanja za sve odluke koje čovjek donese i situacije u kojima se nađe ili one nađu njega.

Osim što želim pomoći mama ili bolje rečeno roditeljima, zanima me i čuti iskustva mama vezano za dojenje. Ako ne doje, kako je do toga došlo, a ako doje, kako im je sad i kako im je bilo na početku. Također, ako kombiniraju, kako im ide i jel im teško (znam da je). Ako imate iskustvo koje želite podijeliti, pište mi na jelena.di@lactonline.com. Ukoliko dozvolite, mogu i objaviti vaš tekst na svojoj stranici (može i anonimno).

Nadam se da će vam koristiti moji blog tekstovi.

financiranje i sukob interesa

Ova stranica je financirana isključivo od strane autorice.

Nemam za prijaviti sukobe interesa.

jelena dimnjakovic
jelena dimnjakovic