Online predavanja o dojenju

Online predavanja o dojenju namjenjena su svima koji se o dojenju žele educirati iz udobnosti vlastitog prostora. 

Zašto se educirati o dojenju?

Istraživanja pokazuju kako trudnice koje dobiju neki oblik formalne edukacije o dojenju u vrijeme trudnoće imaju veću šansu za uspostavu dojenja te da duže isključivo doje. Zato smo osmislili predavanja koje pokrivaju najčešća pitanja koja si roditelji postavljaju u rodilištu te po dolasku bebe kući.

Zašto online?

Zato da bi edukacija bila dostupna roditeljima iz cijele Hrvatske i regije te trudnicama koje zbog čuvanja trudnoće ne mogu pohađati tečajeve i predavanja uživo.

Kako izgleda online edukacija?
Vi sjedite udobno u fotelji, na kauču ili gdje želite i slušate i gledate predavanje na kompjuteru. Pred sobom vidite moj desktop i čujete moj glas. Predavanja idu live, nisu unaprijed snimljena. Ne morate ništa govoriti, nema klasičnog predstavljanja sudionika, nitko ne mora znati da prisustvujete predavanju. Ali, i možete postavljati pitanja tokom predavanja ukoliko to želite.

Što je tehnički potrebno da biste pristustvovali edukaciji?
Kompjuter, laptop, tablet, smartphone – bilo što spojeno na internet i što ima zvučnik. Po potrebi slušalice.

Kako se priključiti edukaciji?
Termini održavanja edukacija se redovito objavljuju na našim stranicama te na Facebooku. Broj mjesta je uvijek ograničen. Mjesto rezervirate uplatom na račun. Na dan edukacije šaljemo vam link i upute kako se spojiti na predavanje.

Kome su namjenjene edukacije?
Od Boobylink edukacija najviše će koristi imati trudnice, roditelji koji su na početku puta zvanog dojenje, roditelji djece do 3-4 mjeseca. Naravno, dobrodošli i su svi ostali ukoliko ih zanima tema dojenja. 

Imaju li edukacije veze sa Boobylink Klubom?

Sve edukacije dostupne su neovisno o Klubu. Znači, ne morate biti član Kluba da biste prisustvovali edukacijama. No neke edukacije su besplatne za članove Kluba.

Što ćete o dojenju konkretno naučiti?
Postoje 2 opcije edukacija: Start i Basic.

Start je online predavanje u trajanju od 45 minuta. Namjenjeno je svima koji nemaju vremena za velike priče o dojenju ili nisu sigurni žele li uopće dojiti, ali ipak žele nešto čuti o dojenju. U 45 min čut ćete osnove bitne za fazu uspostave dojenja kao što su: kako namjestiti dijete na dojku, koji su položaji dojenja, što je laidback položaj, kako izgleda pravilan hvat, koliko često treba dojiti, kako znamo unosi li dijete dovoljno mlijeka… Cijena Start predavanja je 150 kn.

Basic je online predavanje, poznato i još i kao “Kako preživjeti četvrti trimestar”, u trajanju od 90 min. Namjenjeno je svima koji žele čuti više. Fokus predavanja je razdoblje uspostave dojenja.

Neke od tema koje pokrivamo su: kako namjestiti dijete na dojku, koji su položaji dojenja, što je laidback položaj, kako izgleda pravilan hvat, koliko često treba dojiti, kako znamo unosi li dijete dovoljno mlijeka, kako mlijeko uopće nastaje, što je normalno i očekivano ponašanje novorođenčeta, smije li beba spavati s roditeljima u krevetu, je li u redu nositi bebu na rukama itd. Pokrivamo i neke češće probleme dojenja npr. oštećene bradavice, kako spriječiti i liječiti mastitis…

Basic je besplatan za članove Boobylink kluba. Cijena za nečlanove je 300 kn.